Seenepirukas

neljapäev, september 15, 2016 kirjutas Annika
Juustupõhi (universaalne, sobib ka teistele pirukatele ja kookidele)
100g võid
2 dl jahu + 1 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl riivjuustu
2 spl vett

Kuivained omavahel läbi näppida, lisada vesi ning suruda lahtikäivasse vormi (sobib ka suurem, 28cm läbimõõduga). Kui väga pehmeks on läinud, siis natuke külmkapis eelnevalt jahutada. Seejärel eelküpsetada 10 min 190C.

Täidis
5 dl seeni
1 sibul
1 porgand
1 paprika
Need eelnevalt läbi praadida ja maitsestada.

Eelküpsetatud põhjale võib soovi korral suitsukana või õhukesi peekoniviile laduda, peale valada täidis ning raputada riivitud juustu (2 dl).

Kõige lõpuks segada omavahel 2 muna ja 2 dl kohvikoort ning täidisele peale valada. Kui soovi on, võib kaunistada poolekslõigatud kirsstomatitega. Küpsetada ahjus 30 min 190C.

Mida Sina sellest arvad?

Postita kommentaar