Sidruni pisarakook

neljapäev, jaanuar 26, 2017 kirjutas Annika
Põhi
100g toasooja võid segada 2,5 dl jahu + 0,5 tl küpsetuspulbriga, lisada 2 spl suhkrut, näpuotsaga soola ning kõige lõpuks 2 spl vett.

Täidis
1,5 dl vett, 1,5 dl suhkrut, 2 spl jahu, 25 g võid, 1 sidruni mahl ning riivitud koor, 4 munakollast.

Besee
4 munavalget, näpuotsaga soola, 1,5 dl suhkrut

Tee põhi valmis, suru lahtikäivasse koogivormi, lase natuke külmkapis taheneda ning tee kahvliga augud. Eelküpseta põhja 12-15 min 200C ahjus.
Kuumuta täidise komponente kastrulis, kuni segu pakseneb ja hakkab mullitama. Vala segu eelküpsetatud põhjale ning kõige peale pane tugevaks vahustatud munavalge. Küpseta veel ahjus umbes 10 min, kuni kook on kuldpruun.


Kohupiimakook õuntega

Põhi
100g toasooja võid segada 1 muna, 1dl suhkru ning 1,5 dl jahu + 1 tl küpsetuspulbriga, võib lisada näpuotsaga soola.

Täidis
Omavahel segada: 2 pk (2x200g) ricota kohupiima, 2 muna, 1 dl suhkrut, 1 dl rõõskkoort ning 2 spl kartulitärklist, lisada 0,5 sidruni mahl ja riivitud koor või asendada 0,15tl sidrunihapega. Valada põhjale.
Peale lao kooritud viilutatud õunad ning kaneeli ja suhku segu. 40 min 180C.

Mida Sina sellest arvad?

Postita kommentaar