Draama, seened ja õunakook

teisipäev, september 23, 2014 kirjutas Annika
Septembrikuu draamafestivalil Tartus oleme ikka käinud igal aastal, nii ka sel. Vaatasime see kord ainult ühte etendust - Draamateatri "Külalist". Mulle meeldis.
Peaaegu iga aasta sügisel oleme ka seenel käinud. Vist eelmine aasta jäi vahele. Sel aastal jääb käikude arvuks ilmselt kaks, ilm läks eile külmaks ja vihmaseks, vaevalt, et enam nii väga metsa kutsub. Aga küll on hea, et seenepiruka ning seente marineerimise retsept blogisse kirja said pandud. See on nii hea kindel koht, kust äraproovitud maitsete valmistamisjuhendeid otsida.
Õunakooke olen eelnevalt teinud nii ja naasuguseid, kuid selle aasta retsept tundub kõigile kõige rohkem meeldivat. Seetõttu panen selle lihtsa, maitselt kerge õunakoogi retsepti ka siia, et tulevastel aastatel võiks sama maitseelamust korrata.

2 muna (munavalge ja kollane eraldi kloppida)
1,5 dl suhkrut munakollasega segada
2 dl jahu + 1 tl küpsetuspulbrit omavahel segada, lisada eelnevale koos 100g sulatatud võiga
Seejärel lisada munavalgevaht
1 suur kausitäis kooritud ja tükeldatud õunu segada läbi taignaga ning lahtikäivasse vormi valada. Peale kaneeli ja fariinisuhkrut. 0,5 h ahjus 190C.

Väga hea tuleb kook siis, kui õunu taignaga läbi segades on tunne, et tainast on liiga vähe. Tegelikult ei ole vähe, kook kerkib ja küpseb, kuid tuleb mõnusalt mahlane.
Kui kogust 2x suurendada, saab kooki ahjuplaaditäie.

Mida Sina sellest arvad?

Postita kommentaar