Söögimõnud

neljapäev, september 16, 2010 kirjutas Annika
Viimasel ajal olen päris palju köögikata olnud. Olen vamistanud üpriski erinevaid tooteid ja mõned on meeleheaks päris hästi välja kukkunud.
KuklidPildistas Annika 12. Septembril 2010Kuklid
Eelmisel nädalavahetusel proovisime Mardiga teha nisu-ja rukkijahust kukleid, kuid need kahjuks eriti hästi ei õnnestunud. Soolaga ei liialdanud, nii et üsna vähe maitsekad said. Lisaks kipuvad enda tehtud kuklid kiiresti kõvaks minema, nii et ainult "otse ahjust" maitsest on rõõmu. Viimast probleemi olen kogenud ka kaneelirulle ja vastlakukleid tehes. Võibolla keegi teab nippi, kuidas teha nii, et sai kauem pehme säiliks.
Nädala algul tegin veidi teistmoodi ahjukartuleid. Retsepti saab siit. Selliseid täitsa soovitan! Küüslaugu jm maitsetega ei maksa koonerdada, seda paremad tulevad! Mahlakuse tõstmiseks soovitan serveerimisel võid.
SeenepirukasPildistas Annika 14. Septembril 2010Seenepirukas
Pühapäeval käisime Mardiga seenel, seetõttu puravikest seenekastet oleme mitmel korral maitsnud. Lisaks marineeris Mart mõne purgi seeni talveks ka. Mina tegin seenepirukat. Retsepti sain siit.Natuke modifitseerisin seda, kasutades piruka põhjas kadaka suitsuriivjuustu ning kattesse lisasin Merevaiku ja porgandit.
KohupiimakookPildistas Annika 16. Septembril 2010Kohupiimakook
Täna tegin samale põhjale, mis seenepirukal oli, hoopisiki kohupiimakoogi. Katte segasin kokku kapis leidunud kohupiimast, hapukoorest, munadest ning Margeti pirnikompotist. Maitsekombinatsioon missugune! Imehea!

Marii ütles ...

See seenepirukas näeb eriti hea välja. Mul läks kõht kohe tühjaks :D

Annika ütles ...

Tule sööma :)
Teen uue!

Triinu ütles ...

Mina olen pannud niiske köögirätiku kuklitele või küpsistele peale, kui ahjust välja võtan, siis hoiab natuke kauem pehmena:)

Postita kommentaar